Aktuální péče o pleť a o tělo s přírodní kosmetikou Saloos

12/08/2019 12:45:00 odp.

Nemám úplně bezproblémovou pokožku, které stačí jakýkoliv krém. Jsem ve věku, kdy se musím o svůj obličej starat, aby nějak dobře vypadal. Okolo nosu mě trápí vysušená kůže a červené skvrny. Nicméně o sebe pečuji ráda. Ale jako každá žena nikdy nezůstanu u jediného produktu a moc ráda je střídám. A stejně tak to má i můj manžel. Dnes bych vám ráda představila svých pět favoritů, na které nedáme dopustit. Pokud vás zajímá, co používáme v chladném počasí na suchou pokožku, čtěte dál.


Péči o pleť začínám vždy s čistou, odlíčenou pokožkou. Mažu se vždy po sprše, kdy je pokožka ještě vlhká. Oleje se na ni lépe nanáší a hlavně ho tolik nespotřebuji a rychle se do pokožky vstřebá.


Nejoblíbenějším produktem pro péči o pleť je momentálně Bio Švestkový olej. Je to můj zázrak a nejradši bych si ho na sebe lila po litrech. Připomíná sladký marcipán a jemně nahořklé mandle. Má výrazně potlačují podráždění pleti, rychle a účinně minimalizuje pigmentové skvrny, tmavé kruhy pod očima a vrásky. Pleti navrací zářivý a mladistvý vzhled a posiluje její ochranu před škodlivými volnými radikály. Pleť vyživí, zvláční a zanechá ji sametově hebkou, rozzářenou a bez pocitu mastnoty.

Vzhledem k tomu, že se mé tělo nevyhýbá striím, mám v koupelně Bio baobabový olej. Hodí se pro péči celého těla, včetně obličeje a vlasů. Je bohatý na množství nenasycených mastných kyselin, vitamínů a antioxidantů. Je lisovaný za studena a má velmi lehkou strukturu. Používám ho jak na suchá místa na obličeji, lokty, chodidla, tak i na konečky vlasů. Pravidelná masáž baobabovým olejem je výbornou prevencí proti striím.  Ideálně pro těhotné ženy.

Bio avokádový olej používá můj muž. Olej je vhodný pro suchou, velmi citlivou, zanícenou a unavenou pleť. Regeneruje, obnovuje a zvláčňuje. Zároveň ji vyživuje a pěstí. Avokádový olej podporuje obnovu buněk a regeneraci pokožky, změkčuje ztvrdlou kůži, pomáhá při lupénce a neurodermatitidě (atopickém ekzému). Po zahřátí je výborný jako pleťová maska pro uhrovitou pleť. Obsahuje vitaminy A, E, D, lecitin a řadu minerálů. Působí jako antioxidant, a předchází tak předčasnému stárnutí organismu. Čistý avokádový olej je vhodný nejen na pleť, ale na pokožku celého těla, a dokonce i na vlasy. Jeho účinky na pleť jsou pozoruhodné. Dodává pokožce dostatečnou výživu, pomáhá v ní uzamykat hydrataci.


Bio meruňkový olej má výborné zklidňující a regenerační schopnosti. Můžete jej tak bez obav použít na citlivou pokožku i na pokožku dětí. Kromě toho olej ošetřuje a regeneruje suchou a popraskanou kůži, blahodárně působí při potížích s akné a ekzémy, pečuje o kůži poškozenou nadměrným opalováním. Je to takový všestranný pomocník. Můžete jej používat doslova od hlavy k patě, je skvělý jak pro pleť obličeje, tak pro pokožku celého těla. Zabalte jej s sebou například na cesty a ušetříte potřebné místo v zavazadle. Meruňkový olej šetrně pečuje o pokožku obličeje i těla, nezatěžuje ji a je vhodný pro všechny typy pleti.  Je asi můj nejoblíbenější.


Bio Černý kmín je také vhodný pro suchou, citlivou a problematickou pokožku celého těla i obličeje. Dokonale ji zvláčňuje a pomáhá udržovat její zdravý vzhled. V kombinaci s jinými rostlinnými oleji lisovanými za studena lze používat k výrobě masážních směsí i ke koupelím. O černém kmínu je známo, že má příznivé uvolňující účinky. Je určen ke každodenní péči, vhodný i pro malé děti (masáž bříška). Výborně hydratuje pokožku a ulevuje jí.


Se všemi produkty jsem doma hodně spokojení. Nejvíce však se Švestkovým olejem, který má skvělé hydratační účinky a má velmi příjemnou vůni. Nicméně doporučuji vyzkoušet všechny, jsou to zázraky, na které nedáme dopustit.

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Osobně mám zkušenost se švestkovým a ten je perfektní, vůně se nemůžu nabažit. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Švestkový je výborný. Mě už bohužel před pár dny došel a musím si ho znovu koupit. Ta vůně byla božská. ♥️

      Vymazat