DVOJRECENZE DĚTSKÝCH KNIH

3/03/2020 08:22:00 odp.

Dnes pro vás mám recenzi na dvě krásné dětské knihy, které vyšly teprve nedávno. Jedná se o tituly Velké překvapení pro malého méďu a Velké překvapení pro malého tučňáka. Obě knihy totiž na sebe zlehka navazují.


Velké překvapení pro malého tučňáka (první díl) a Velké překvapení pro malého méďu (druhé pokračování knihy) jsou nádherné krátké pohádky, které si vaše dítko oblíbí jako pohádku před spaním. A vlastně už tehdy, když spatří knihu samotnou. Má totiž nádherný obal a je moc pěkné ilustrovaná. 

Velké překvapení pro malého tučňáka

Daleko na severu, kde matka příroda po celý rok nosí bílé palčáky, žili malý méďa a maličký tučňák. Ti dva byli nerozluční ode dne, kdy se ztratili svým rodičům ve sněhové bouři a museli se schovat do vnitřku stejného ledovce. Takto začíná velké dobrodružství jednoho chytrého malého tučňáka, který se stane přítelem všech dětí!


Velké překvapení pro malého méďu

Malý tučňák spatřil obrovského bílého ptáka s křídly, která byla tak červená z toho, jak letí na obloze a přistává na ledu. Chtěl se k němu přiblížit, ale zakopl a spadl do vody. Tam ho málem snědl lachtan, který si myslel, že tučňák je ryba. Uvěří malý méďa tomuto neuvěřitelnému příběhu? A bude pro malého tučňáka vždy tím nejlepším přítelem na světě?

Každá kniha obsahuje plus mínus 30 stran  s minimem textu, ale za to se spoustou obrázků, které potěší nejmenší děti, kterým rodiče před spaním budou tuto stránku knihu číst. Ale je vhodná také pro ty, kteří se teprve číst učí.

Pohádky obsahují zábavný a naučný příběh, takže děti určitě zaujme a bude je pohádka velmi bavit. Zamilují si listování velikou knihou, kde už obrázky vlastně vypráví příběh a ty jim pomohou ho lépe pochopit, možná i beze slov. Děti totiž mají výbornou představivost. A myslím si, že se kniha v dětské knihovničce určitě neztratí.

Oba tituly zakoupíte na stránkách Megaknihy.cz



You Might Also Like

0 komentářů